Symbolen en hun betekenis

De symbolen die in gouden sieraden gegraveerd kunnen worden, hebben vaak een diepere betekenis dan je misschien zou denken. Herinner jezelf aan wat jij belangrijk vindt door een sieraad te kiezen die een symbool bevat wat jij belangrijk vindt. Zo kun je focussen op wat jij wilt in het leven en straal je dit ook uit.

Wat past bij jou?

Je maakt een sieraad persoonlijk door het gebruik van symbolen die betekenis hebben voor jou, het sieraad wordt zo extra speciaal en ziet er bovendien erg mooi uit. Door bijvoorbeeld voor een ster te kiezen geef je uiting aan hoop, verlangens en je ambities.

Vier de liefde!

De reden dat hartjes veelvuldig gebruikt worden voor sieraden is simpelweg omdat je hart sneller gaat slaan als je verliefd bent. Maar we hebben natuurlijk geen anatomisch correcte hartjes om ons nek hangen. De manier van tekenen is ontstaan in de Middeleeuwen. De dokters in die tijd vonden het wel makkelijk om het onderzoek van de Grieken over te nemen, maar ze deden dit erg slordig. Het volk nam gewoon aan dat een hart er zo uitzag en dit werd al vrij snel het symbool van de liefde.

Welk dier ben jij?

Een tweede plek wordt toch wel ingenomen door sieraden met dieren. Dieren dragen ook een bijzondere betekenis met zich mee. Welbekend is de vlinder. Een rups moet zich voor hij het licht kan zien en een prachtige vlinder wordt, uit een cocon worstelen. Dit is de reden dat de vlinder symbool staan voor transformatie en verandering. Hiermee accepteer je een nieuw leven en laat je oude gewoontes achter. De vlinder geeft mensen kracht in een moeilijke tijd en herinnert ze aan hoever ze al gekomen zijn.

La Luna

In de meeste culturen speelt de maan een belangrijke rol. Soms wordt zij in verband gebracht met de zon, als de wederhelften Yin en Yang. De Hindoesisten geloven dat de maan symbool staat voor een pasgeboren kind die een goede gezondheid in het verschiet heeft liggen. Een maanjaar hoort bij de Islamieten. We kunnen met zekerheid stellen dat de maan veel invloed heeft en symbool staat voor het leven.