Sieraden voorjaar 2019 trends volgens Mara

Er zit weer een nieuw fashion seizoen aan te komen, voorjaar 2019. Maar wat zijn nu de sieraden die op dit moment hot zijn, en welke kun je beter aan het goede doel doneren? Dat gaat Mara vandaag bespreken.

Laten we eerst beginnen met de Armbandjes. Nadat we voorgaande jaren voornamelijk uitermate opvallende en kleurrijke armbandjes zagen in het straatbeeld van Nederland, zoals bijvoorbeeld de fameuze Ibiza armbandjes, zien we nu juist een omgekeerde trend. Men kiest weer voor meer minimalistische subtiele sieraden. Primair dan zilveren armbandjes. Zilveren armbandjes zijn erg nuttig, je kunt ze niet alleen aan naar terrasjes of festivals o.i.d. maar ook prima naar meer formele gelegenheden. Nu hoor ik je denken als ik een dozijn zilveren armbandjes moet aanschaffen ben ik een fortuin kwijt, maar niets is minder waar tegenwoordig met Sterling 925 zilver sieraden o.a. verkrijgbaar bij ikbensieraden.nl. Sterling is eigenlijk het perfecte zilver want als het nog puurder is, dan is het kwetsbaar en dat wil je niet. Sterling 925 zilver is zoveel in prijs gedaald dat dit eigenlijk voor iedereen wel weggelegd is.

Qua oorbellen zien we veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen zoals veren. Maar ook aparte stenen zoals opaal. Wat betreft de oorbellen zien we dus een meer uitbundige trend. Ibiza oorbellen zullen ook dit voorjaar 2019 nog uitermate populair zijn.

Dan vervolg ik met de kettingen. Een van de beste bijgaande accessoires voor een zilveren armbandje is een parel ketting. En voor parel geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor zilver. Was vroeger misschien heel duur. Maar tegenwoordig kan iedereen zich dit veroorloven. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf min of meer een tientje, hier. Men kan kiezen uit imitatie en echte parels. Maar gezegd moet worden dat de imitatie parels vandaag de dag bijna niet meer van echt onderscheiden kunnen worden, dus indien je geld wilt besparen kies gerust imitatie parels.