Overhemden en sieraden matchen stijl tips

We zien steeds meer mannen met sieraden in het straatbeeld tegenwoordig. Een positieve ontwikkeling uiteraard. Maar wat me wel opvalt aan deze Nederlandse mannen is dat ze nog enige moeite lijken te hebben met het matchen van de accessoires met de rest van de outfit. Daarom wilde ik een artikel schrijven over hoe je nu een geschikt overhemd vindt.

Indien je graag veel sieraden draagt, oorbellen, meerdere armbandjes, wellicht een overdreven gouden ketting. In die gevallen zou ik aanbevelen om het rustig aan te doen met het overhemd. Geen gekke prints o.i.d. of alternatieve kleur. Maar kies gewoon voor effen blauw of zwart. Ligt eraan welke kleur sieraden dominant is. Draag je veel goud, kies dan voor een zwart overhemd. Hebben we het over zilver kies dan blauw.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/overhemden

Nu we het toch over overhemden shoppen hebben. Kijk voor je koopt specifiek of het overhemd strijkvrij is. Dat gaat je een hoop ellende besparen met de strijkplank. Tegenwoordig bestaan er namelijk overhemden die zo gemaakt zijn net zoals een gewoon t-shirt, dat strijken eigenlijk niet meer nodig is. Het kan en mag, maar heb je er vandaag geen zin in, wat een reële kans is, dan geen man overboord.

Een ander kledingstuk waar ik mannen nog vaak de mist in zie gaan zijn de sokken. Men draagt een korte broek en de sokken zijn vol zichtbaar. Dat moet je niet hebben. Kies voor sneakersokken, te verkrijgen op deze webpagina. Met sneakersokken, kun je nooit een mode misser maken omdat ze niet boven de schoen uitkomen überhaupt. Idealiter kies je een kleur sokken die goed past bij je overhemd, dit is geen rocket science, blauw bij blauw en zwart bij zwart. Rustig overhemd met drukke accessoires? Kies dan ook rustige sokken, geen prints o.i.d. Enfin, we hopen de je met deze tips enigszins op weg geholpen te hebben.