How to: sieraden combineren met je kleding

Je staat voor de spiegel, je hebt na lang wikken en wegen de perfecte outfit voor vandaag uitgekozen. Nu moet je alleen nog de juiste sieraden vinden. Herkenbaar? Je wilt natuurlijk graag leuke sieraden bij je outfit combineren, maar dit kan soms nogal lastig zijn. Ga je voor goud of toch voor zilver? Kies je voor opvallende sieraden of ga je toch voor subtiel? Wij hebben een aantal handige tips en tricks voor je verzameld, zodat jij straks zonder moeite de juiste sieraden combineert met je outfit.

Warme of koude kleuren?

Als je voor kleding aan het shoppen bent, heb je vast wel eens gezien dat sommige kleuren beter bij jou staan dan andere. Dit heeft alles te maken met jouw ondertoon. Ook als je sieraden wilt kopen, moet je rekening houden met je huidskleur. 

Heb jij een warme of een koele ondertoon? Bij een koele ondertoon staan zilveren sieraden het mooist en bij een warme ondertoon staan gouden sieraden het best. Dit betekent echter niet dat je alleen maar zilveren sieraden moet dragen als je een koele ondertoon hebt. Als je bijvoorbeeld een outfit met warme kleuren draagt, passen hier prima gouden sieraden bij. Draag vooral waar jij je lekker bij voelt.

Statement of subtiel

Heb je een geschikte outfit voor vandaag uitgekozen? Of dit nu een simpele spijkerbroek is of een vrolijke jurk, het is belangrijk om te weten welk kledingstuk de aandacht trekt. Als je bijvoorbeeld een t-shirt met een drukke print draagt, trekt dit al snel de aandacht. Door middel van het dragen van sieraden kun je een andere plek laten opvallen. Heb je een simpele top aan met een laag uitgesneden hals? Dan kun je hier een grote statement ketting bij dragen om de aandacht naar je hals te trekken. Heb jij die ene drukke top aan? Dan kun je ervoor kiezen om hier een klein kettinkje bij te combineren. Let er wel op dat je outfit niet al te druk wordt.

Match sieraden met de gelegenheid

Heb je een speciale gelegenheid op de planning staan? Misschien ga je binnenkort naar de bruiloft van een goede vriendin of heb je een 5-gangendiner met je lover gepland. Als je ergens naar toe gaat, wil je je natuurlijk gepast kleden. Op een normale werkdag pak je waarschijnlijk niet helemaal uit met je kleding en draag je waarschijnlijk subtiele sieraden. Als je naar een speciale gelegenheid gaat, kun je net even iets specialers dragen dan normaal. Wees niet bang om extra sieraden te dragen, je mag best een beetje opvallen. Draag bijvoorbeeld een paar Swarovski armbanden naar dat chique etentje of een paar leuke ringen. Zoals we net ook al zeiden draag de sieraden waar jij je goed bij voelt!